Beste John ,

In deze nieuwsbrief vind je volgende onderwerpen:

  • Alle Pallieters schrijven in voor het clubkampioenschap 2024.
  • Groot Mosselfeest @ Pallieter vrijdag 25 en zaterdag 26 oktober ’24.
  • Bericht voor B- en C-klas: Schrijf je zeker in voor de sociabiliteitsproef op 27 oktober 2024
  • Pallieter Jan Steurs is geselecteerd voor Belgian Winner op zondag 22 september ’24 bij C.C.F. Wangenies in Fleurus.
  • Weetjes…

Alle Pallieters schrijven in voor het clubkampioenschap 2024!

Naar jaarlijkse gewoonte organiseren we op zondag 6 oktober ’24 ons jaarlijks clubkampioenschap.

Alle klassen van Puppy’s tot en met Programma 2 en ook de andere disciplines nemen hier aan deel. In iedere klas wordt aan de hand van aangepaste oefeningen een clubkampioen aangeduid. NEEM ZEKER DEEL. Het is eigenlijk een gewone les (maar dan voor punten)…

Aan onze instructeurs wordt gevraagd om voor dit evenement reclame te maken tijdens de lessen. Vooral voor cursisten bij de pups en pré-juniors is inschrijven blijkbaar een hoge drempel.

  • Slechts € 5,00 per deelnemende hond (per discipline). Uiterlijk inschrijven op 2-10-24
  • INSCHRIJVINGSFORMULIEREN liggen in ’t clublokaal en in ’t Twinkeltje.  JE KAN OOK HIER KLIKKEN. De De DAGINDELING volgt zo spoedig mogelijk. Betaling bij voorkeur met bancontact in ’t Twinkeltje.
  • Mooie dagprijs voor iedere deelnemer.
  • Lekker eten en drinken, de ganse dag.
  • Er zijn mooie prijzen voorzien en alle deelnemers krijgen een aandenken.
  • Info voor onze wedstrijdspelers: De algemene clubkampioen is (procentueel) de beste uit de wedstrijdklassen. Deze winnaar krijgt ook zijn naam op de prachtige wisselbeker en wie deze 3 x achter mekaar wint mag hem houden. De  clubkampioen is steeds een combinatie die voor HS Pallieter wedstrijd speelt.
  • Voor onze jongste Pallietertjes: “De Pallieter-kids”

Ook onze Pallieter kids mogen weer met hun hondje meedoen. Zij zullen aantreden omstreeks 16:30u à 16:45u. Elk kindje krijgt een leuke prijs. Indien nodig, mag papa of mama mee op het terrein staan. Speciale inschrijvingsformuliertjes liggen in ’t Twinkeltje OF KLIK HIER.

Heel dit evenement neemt toch wel een hele dag in beslag. Prijsuitreiking omstreeks 17:30u.

De bedoeling is van een leuke dag te hebben en de club te steunen met een hapje en een drankje. Breng vrienden en familie mee om te supporteren…

  • Puppy’s en pre-juniors krijgen aangepaste oefeningen.
  • Voor de juniors en B-klas zullen deze proeven gelijk zijn aan de overgangsproeven en tellen dan ook als overgangsproef. DIT IS DE ENIGE OVERGANGSPROEF IN OKTOBER. WOENSDAG 2 OKTOBER IS ER DUS GEEN OVERGANGSPROEF!
  • Voor de mensen uit de C klas zullen de proeven gelijkwaardig zijn aan de brevetproef.
  • Voor de (wedstrijd) debutanten,  programma  I en II zal het een gewone wedstrijd zijn.

BELANGRIJK:

  • Men neemt deel in de klas waarin men traint tenzij je “lager” traint dan je diploma. Bij twijfel: Laat je informeren door de instructeurs.
  • Als je deelneemt aan verschillende disciplines, gelieve dan voor elke discipline een apart formuliertje in te vullen. Je krijgt dan ook meerdere dagprijzen.

Veel succes…

Groot Mosselfeest @ Pallieter
vrijdag 25 oktober en zaterdag 26 oktober ’24.

Na het geweldige succes van onze jaarlijkse BBQ – meer dan 200 deelnemers – maken we ons nu klaar voor het grote mosselfeest op vrijdag 25 en zaterdag 26 oktober eerstkomend.

MOSSELFEEST

*   Mosselen met friet of brood            € 24,00
*   Ribbekes met friet of brood            € 20,00
*   Kindjes: frietjes met curryworst      €   7,00

Inschrijvingsformulieren in ons clublokaal en in ‘t Twinkeltje… OF KLIK HIER
Betaling enkel met bancontact.
Als je graag met je vrienden aan één tafel wil zitten, schrijf dan SAMEN in aub.

OPGEPAST: ’t Is enkel binnen, in ons clublokaal. Het aantal plaatsen is dus beperkt. Schrijf spoedig in.

Als je hierover nog vragen hebt, spring dan effe binnen in ons clublokaal.

Bericht voor B- en C-klas:
Schrijf je in voor de sociabiliteitsproef van 27-10-24

Zowel in het voorjaar, als in het najaar organiseert Hondenschool Pallieter een officiële sociabiliteitsproef in samenwerking met de K.K.U.S.H. (Koninklijke Kynologische Unie Sint Hubertus). Dit attest hebben alle Pallieters nodig om achteraf het felbegeerde gehoorzaamheidsdiploma/brevet te behalen van de K.K.U.S.H.

Geïnteresseerden moeten zo spoedig mogelijk inschrijven. Er kunnen ook leden van collega-hondenscholen deelnemen maar het spreekt voor zich dat ons secretariaat voorrang geeft aan onze eigen Pallieter-leden. Anderzijds is het aantal plaatsen wel beperkt. Meer info krijg je bij collega Magna of via mail hspallieter@skynet.be

Hou wel rekening met volgende officiële voorwaarden:

Deze zogenaamde “sostest” staat open voor alle honden, die minstens 9 maanden oud zijn, met of zonder stamboom. Het is de bedoeling aan alle geslaagde honden een officieel attest af te leveren. De behaalde resultaten zullen het bewijs zijn van zijn sociaal gedrag tegenover mensen en andere honden. Deze test is niet verplicht maar wordt wel aangeraden. De honden die slagen voor de test bekomen een attest en een stempel op hun stamboom. Als je je brevet gehoorzaamheid of agility wil behalen is deze test wel verplicht.

Hondenschool Pallieter organiseert 2 keer per jaar een sociabiliteitproef. Deelname aan deze test bedraagt € 12,00. Dit is een vastgelegde prijs door de Koninklijke Kynologisch Unie Sint Hubertus.

De test wordt gekeurd door 2 officiële KKUSH-keurmeesters die elk van een andere sectie moeten deel uitmaken (1B, 1C, 1D, 4B of 4C). Het belangrijkste doel van deze test is te onderzoeken of de hond zich sociaal gedraagt tegenover mensen en dieren en een normaal gedrag vertoont in het verkeer.

Op al deze oefeningen mag de hond noch agressief noch bang zijn. Er wordt rekening gehouden met ras-eigenschappen. Het attest wordt enkel uitgereikt indien de hond geslaagd is voor elke oefening. Er worden geen punten of kwalificaties toegekend. Enkel de beoordeling GESLAAGD of NIET GESLAAGD wordt toegekend. De keurders mogen eventueel een bijkomende oefening inlassen in geval van twijfel. Deze moet gebeuren in de geest van de vorige oefeningen. De hond die niet geslaagd is mag na 4 maanden een tweede test aanvragen. Een hond kan maximum 2 keer deelnemen.

Wil je meer details over de effectieve proeven KLIK DAN HIER
Wil je inschrijven KLIK DAN HIER en kies in het bovenste drop-down menu “27-10-24 Sociabiliteitstest”

Je moet je voor deze proef niet ECHT nerveus maken. Het is onze ervaring dat Pallieterhondjes een bijzonder hoge slaagkans hebben. Daarenboven organiseren we een vrijdagavond vóór de proef een simulatieavond (sociabiliteitsproefles) waarop iedere deelnemer kan aanwezig zijn. Alle oefeningen worden dan nog eens uitgelegd en alle vragen worden beantwoord. Pallieterdeelnemers zullen hierop uitgenodigd worden.

Veel succes!

Pallieter Jan Steurs is geselecteerd voor Belgian Winner op zondag 22 september ’24 bij C.C.F. Wangenies in Fleurus.

Met enige trots kunnen we alweer melden dat één van onze Pallieter-wedstrijd-spelers geselecteerd werd voor de Belgian Winner 2024.

De Belgian Winner is min of meer het Belgisch Kampioenschap gehoorzaamheid. Enkel de allerbeste Belgische spelers worden daarvoor geselecteerd. Dit jaar wordt dit evenement georganiseerd op zondag 22 september ’24 door Hondenschool C.C.F. Wangenies in Fleurus. Voor de website van C.C.F. Wangenies:  KLIK je HIER

Collega-instructeur bij Pallieter, Jan Steurs is met zijn Duitse Herder “Umar”, één van de geselecteerden en gezien hij recent op Hondenschool ’t Hondenklikske nog een wedstrijd won met 100/100, kan je zelfs stellen dat hij, met 20 jaar hondenervaring, voor ons één van de favorieten is.

We wensen Jan alle succes toe!

 Weetjes… 

  • Bij Pallieter zijn er in de loop der jaren veel WhatsApp-groepen ontstaan, meestal discipline-gebonden. Da’s meestal een heel nuttige medium om te communiceren. Er werd ons echter gevraagd om te vermelden dat deze WhatsApp-groepen liefst enkel gebruikt worden om PRACTISCHE informatie te delen. Berichten zoals “Gelukkige verjaardag” of “Spoedig beterschap” kan je beter op het privé-nummer van de betrokkene sturen zodat niet alle groepsleden 10-talle nutteloze berichten krijgen. Wie trouwens lid wil worden van één van deze WhatsApp-groepen, spreekt best met z’n instructeur.
  • Het WIFI-paswoord op Pallieter is:   hspallieter (kleine letters alles aan mekaar)
  • In ons clublokaal hangt een ideeënbus waarin je terecht kan met nieuwe initiatieven, opmerkingen enz. Noteer steeds je volledige naam en telefoonnummer. Anonieme berichten worden niet gelezen.
  • We herinneren jullie ook graag aan de “loopsheid-procedure” op Pallieter. Loopse teefjes zijn nooit toegelaten op de terreinen, in en rond het clublokaal. Na het laatste bloedverlies, nog één extra week thuishouden.
  • We vragen nogmaals aan alle cursisten om minimum 10 minuten VOOR de les, aanwezig zijn. Laatkomers zijn bijzonder storend voor hondjes die wél tijdig in de les staan.
  • De parkeerplaatsen dwars aan ons clublokaal, zijn in principe voorbehouden voor vaste medewerkers. Daar zijn ook 2 parkeerplaatsen voor personen met een beperking.
  • Cursisten plaatsen hun wagen bij voorkeur langs de terreinen. Parkeer dicht bij mekaar en sluit gewoon aan. Op zondag barst onze parking soms uit haar voegen. Je kan ook steeds langs de andere kant parkeren ter hoogte van de tuinen van de buren. Laat daar zeker de doorgang daar vrij aub.
  • Veel Pallieters doen vóór de les een wandeling rond de terreinen. Da’s een prima idee. Hou steeds je hond aan de leiband zodat je de lessen niet stoort. Het spreekt voor zich dat “balletjes” gooien naast de terreinen tijdens de les, geen goed idee is.
  • Je kan ALLE vorige nieuwsbrieven nog eens teruglezen op onze website of door HIER TE KLIKKEN

uitschrijven